Volg het nieuws over crypto, als dit je nieuwe investering wordt

Als je investeert in crypto of van plan bent dit binnenkort te doen, dan is het raadzaam om de laatste ontwikkelingen te volgen. Een simpele zoekopdracht op het internet geeft je als resultaat sites met het laatste nieuws over crypto, die je kunt volgen. Daarnaast zijn er een aantal andere aspecten waar je rekening mee moet houden bij het investeren in cryptomunten. In deze blog meer hierover.

Weet waarin je investeert, het nieuws over crypto biedt voldoende tips

Als je wil investeren in crypto, dan dien je ervoor te zorgen dat je al je financiën op orde hebt. Dat betekent een noodfonds hebben, een beheersbaar schuldniveau en idealiter een gediversifieerde portefeuille van investeringen. Je crypto-investeringen kunnen nog een deel van je portefeuille worden, eentje die helpt je totale rendement te verhogen.  Het is verder van belang dat je weet waarin je investeert. Als je aandelen koopt, is het belangrijk om het jaarverslag en andere relevante documenten te lezen om de bedrijven grondig te analyseren. Plan om hetzelfde te doen met alle cryptocurrencies, want er zijn er letterlijk duizenden, ze werken allemaal anders en er worden elke dag nieuwe gemaakt. Belangrijk is dat je de investeringscase voor elke transactie moet begrijpen. Veel cryptocurrencies worden door niets ondersteund, noch door harde activa noch door cashflow. Dat is bijvoorbeeld het geval voor Bitcoin, waar beleggers uitsluitend vertrouwen op iemand die meer betaalt voor het activum dan dat hij ervoor heeft betaald. Met andere woorden, in tegenstelling tot aandelen, waar een bedrijf zijn winst kan laten groeien en op die manier rendement voor je kunt genereren, moeten veel crypto-activa erop vertrouwen dat de markt optimistischer en optimistischer wordt om winst te maken.

Houdt rekening met de volatiliteit van de crypto munten

De prijzen van cryptocurrencies zijn ongeveer zo volatiel als een actief maar kan zijn. Ze kunnen binnen enkele seconden snel vallen om niets meer dan een gerucht dat uiteindelijk ongegrond blijkt te zijn. Dat kan geweldig zijn voor geavanceerde beleggers die transacties snel kunnen uitvoeren of die een goed begrip hebben van de fundamenten van de markt, hoe de markt evolueert en waar deze naartoe zou kunnen gaan. Voor nieuwe investeerders zonder deze vaardigheden of de krachtige algoritmen die deze transacties sturen is het een ware mijnenveld.

Beheer je risico’s en geef niet meer uit dan nodig

Als je activa op korte termijn verhandelt, dan dien je ervoor te zorgen dat je je risico’s beheerst. Risico’s heb je vooral bij volatiele activa zoals cryptocurrency. Als nieuwe handelaar moet je dus begrijpen hoe je risico’s het beste kunt beheren en een proces moet ontwikkelen dat je helpt verliezen te beperken. Een ieder gaat hier anders mee om. Zo is het raadzaam voor langetermijnbeleggers om hun crypto nooit te verkopen en voor de korte termijn beleggers afhankelijk van de prijs indien nodig te verkopen. Hoe moeilijk dan ook, verkoop verliezende posten, want die kunnen op later termijn alleen maar grotere verliezen worden. Geef verder nooit meer geld uit aan crypto, dan je je kunt permitteren.

Imtech-ict.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart