Musk zegt dat een Twitter-deal tegen een lagere prijs “niet uitgesloten is”

In april deed Elon Musk een bod om Twitter over te nemen voor $ 54,20 per aandeel (waardoor het bedrijf wordt gewaardeerd op $ 44 miljard). De deal is nu echter opgeschort nadat Musk zijn twijfel had geuit dat het aandeel spam/nep-accounts minder dan 5% is, zoals Twitter beweert. “Deze deal kan niet doorgaan” totdat Twitter bewijs levert voor het aantal onder de 5%, tweette Musk.

Musk beweert dat de oorspronkelijke deal is gesloten op basis van Twitter’s SEC-aanmeldingen, waarin staat dat de nepaccounts 5% of minder van het actieve gebruikersbestand uitmaken. Als dat percentage echter hoger is, heeft dit gevolgen voor de bedrijfsresultaten.

“Je kunt niet dezelfde prijs betalen voor iets dat veel erger is dan ze beweerden”, zei Musk op een All-In Summit 2022-conferentie in Miami, suggererend dat hij om een ​​prijsverlaging zou kunnen vragen als Twitter zijn aantallen niet kan bewijzen. tot zijn tevredenheid.

Musk is van mening dat ten minste 20% van de Twitter-gebruikers nep is en beweerde dat de CEO van Twitter weigerde bewijs te tonen voor de schatting van 5%. Als reactie plaatste CEO Parag Agrawal een: lange draad uitleggen hoe de schatting is berekend.

“Helaas geloven we niet dat deze specifieke schatting extern kan worden uitgevoerd, gezien de kritieke noodzaak om zowel openbare als privé-informatie te gebruiken (die we niet kunnen delen). Extern is het zelfs niet mogelijk om te weten welke accounts op een bepaalde dag als mDAU’s worden geteld”, schrijft de CEO.

Twitter houdt ondertussen vol dat het vastbesloten is de deal te sluiten tegen de overeengekomen prijs van $ 54,20 per aandeel.

Bron

creditSource link

Imtech-ict.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart