De eerste openbare bèta van iOS 16 loopt mogelijk achter op schema

De WWDC 2022 gaat van start op 6 juni en Apple zal onder andere iOS 16 onthullen. Het publiek krijgt het misschien iets later dan normaal. Bloomberg-verslaggever Mark Gurman twitterde dat er enige onzekerheid is achter de schermen.

Apple wacht normaal gesproken tot de tweede bèta van een nieuwe iOS-versie voordat deze wordt vrijgegeven voor openbare consumptie (de eerste bèta’s hebben vaak nog genoeg bugs om te pletten, waardoor ze ongeschikt zijn voor openbare consumptie). Dit jaar kan de eerste publieke release van iOS 16 wachten tot de derde bèta.

Dit zou erop kunnen wijzen dat er een verkeersdrempel is geweest in het ontwikkelingsproces – de huidige builds bevatten volgens de verslaggever fouten. Gurman zegt echter dat dingen “vloeiend zijn en kunnen verschuiven”. Na de WWDC zouden we meer moeten doen, maar het is mogelijk dat we tot juli moeten wachten om de nieuwe versie uit te proberen.

iOS 15

Volgens Gurman, iOS 16 en co. zal verbeterd meldingsbeheer, nieuwe gezondheids-trackign-functies en andere veranderingen brengen. Sommige zijn apparaatspecifiek, bijvoorbeeld iPadOS 16 zou een vernieuwde multitasking-gebruikersinterface kunnen hebben, terwijl watchOS 9 nieuwe functies voor het volgen van de gezondheid zou kunnen toevoegen om de veranderingen aan de iPhone-kant aan te vullen. Er wordt naar verluidt een nieuwe tak, genaamd rOS, ontwikkeld voor de mogelijk vertraagde VR-headset van Apple.

Bron

creditSource link

Imtech-ict.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart